Hoidot

 
Colonic hoito eli suolihuuhtelu

Colonic-hoito on ikivanhaa ja samalla huippunykyaikaista terveydenhoitoa.
Se on hellävaraista, luonnonmukaista hoitoa jossa käytetään vain puhdasta, suodatettua, kehonlämpöistä vettä. Kun paksusuoli puhdistetaan suolihuuhteluilla, suolen oma, luonnollinen massaa eteenpäin työntävä liike elpyy, suoli kuntoutuu ja alkaa vähitellen toimia normaalisti. Vesi on keholle luonnollinen aine eikä huuhtelu aiheuta tottumusta.

Koneellinen huuhtelu kestää noin 45 minuuttia joskin pukeutumiseen ja lopuksi vessakäyntiin saa varata myös aikaa. Hoito kestää yhteensä noin tunnin verran.

MITEN SE TEHDÄÄN?

Hoidettava asettuu ensin kyljelleen ja peräsuoleen asetetaan suulake johon muoviletkut liitetään (puhdas vesi- ja viemäriletku), jonka jälkeen levätään rentona selällään polvet koukistettuina ja pyyhe suojana. Vettä virtaa sisään ohutta letkua myöden ja se päästetään sitten pois. Samalla hoitaja hieroo paksusuolen aluetta vatsan päältä auttaen massan irtoamista. Poistuva vesi kulkee putkea pitkin hajuttomasti suoraa viemäriin ja putkesta voidaan tarkkailla massan koostumusta ja määrää. Tätä toistetaan useita kertoja hoidon aikana. Kaikki letkut ja suulakkeet ovat kertakäyttöisiä ja henkilökohtaisia.

PITÄÄKÖ HOITOON VALMISTAUTUA?

Ei tarvitse. Suoraan ruokapöydästä ei ole hyvä tulla suolihuuhteluun, muuten voi elää aivan normaalisti.

MILLOIN COLONIC HOITOA TARVITAAN?

Seuraavat ongelmat voivat kertoa paksusuolen huuhtelun ja ruokailutapojen muutoksen tarpeesta.
Ulostamisen ongelmat ja ummetus, ulostetta tulee vähän, suoli on laiska ja olo tukkoinen. Ruoansulatusongelmat, turvotukset, ilmavaivat, vatsakivut. Amalgaamisaneerauksen jälkihoito.
Iho-ongelmat ja allergiat, akne, psoriasis, maksaläiskät. Verenkierron ongelmat, kylmät kädet ja jalat, tukokset, suonikohjut ja säärihaavat. Ravintoaineiden imeytymisongelmat, masennus, ärtyisyys, ennenaikainen vanheneminen ja hiivasyndrooma. Ruokavalion muuttaminen ja laihduttaminen.
Paksusuolen ummetus kuormittaa myös muita puhdistumiskanavia kuten munuaisia, ihoa, maksaa, keuhkoja ja imusuonistoa.

KUINKA USEIN JA MONTAKO HOITOA TARVITAAN?

Ensimmäisten hoitojen aikana tuloksena voi olla pelkkiä ilmakuplia ja värjäytynyttä vettä, mikä osoittaa että suolessa on paljon vanhaa jätettä ja kaasuja. Kovettunut massa tarvitsee usein liotusta ennen kun se lähtee liikkeelle. Paksusuoli on noin puolitoista metriä pitkä ja suositeltavaa olisikin aloittaa kolmen kerran sarjahoidolla, (hoidot noin viikon sisällä), että saadaan huuhdeltua suoli koko matkalta. Joskus kunnolliseen puhdistumiseen voidaan tarvita 5-7 hoitoa ja pitkäaikaisessa ummetuksessa jopa 10-15 hoitoa. Ylläpitohoitona suositellaan kolmen huuhtelun sarja, kerran tai kahdesti vuodessa.

Jos olet epävarma, sopiiko hoito juuri sinulle, keskustele asiasta lääkärisi kanssa.
Luomuhoitola ja Colonic Seija Varpe | Hansakatu 9 A | 20100 Turku | Puh. 0405697004 | Mobiili